"Асен Василев казал, че живеете по-добре. Като отидете в магазина повече ли купувате, не ви ли обраха с по 1 лев на всеки литър бензин и нафта? Вашите пари отидоха при Путин и в "Лукойл", може би и на друго място и се надяваме след време това да се докаже. Защото със сигурност Асен Василев е бил в централата на "Лукойл" като вицепремиер и имаме свидетел. Да, с дата и час, всичко се знае. Рано или късно този свидетел ще намери сили и смелост това да се разбере. Резултатът от тези срещи се измерва в милиарди, за сметка на джобовете на българите и това е факт."

Това заяви днес пред симпатизанти на ГЕРБ в Ловеч лидерът на партията и водач на листите в Пловдив и в 25-и МИР в София, като спомена и криптирани разговори с Москва или Женева.

Борисов коментира и доклада на служебната министърка на финансите Росица Велкова, вещаещ мрачен фискален сценарий при раздути разходи.

"Да не забравяме, че Росица Велкова беше заместник-министър на Асен Василев и иска да му свърши черната работа сега, да запълни огромната дупка в бюджета, облагайки всяка фирма в България. Искат да ви вземат още няколко милиарда през този данък, за да запълнят дупката на Асен Василев. Какво излиза - че уж са увеличили пенсиите, които обаче инфлацията изяде, сега искат да оберат и децата ви, които работят. Кои ще пострадат - белите, прозрачните, честни фирми, които движат икономиката и индустрията. Няма да позволим да обложат нито туризма, нито ресторантьорите, нито фитнесите, те пострадаха най-много от COVID", посочи той, визирайки намерението на служебния кабинет да внесе проетобюджет с възстановяване на намаления ДДС за някои сектори на 20 на сто, както и допълнителен данък свръхпечалба.

"Нямаше кой друг да оцелее, брутално се отнасяха към нас в тези две години. Но силата е нашата слабост - прекалено сме силни, много са хората, които ни вярват. Те не могат дори да боядисат това, което сме направили. Месеци наред мантинели не се оправят и няма маркировка по пътищата. Уважаемият Шишков като взима "ядки", не е ли видял, че няма маркировка и нощно време хората ще се избият. Не е ли видял какви са му мантинелите? Защо не взе и строшените мантинели заедно с "ядката"? Те говорят, само за да се заяждат и да омаловажат това, което сме направили. Само че хората могат да сравняват" - засегна и темата с проверките на строителството на магистралите Борисов.

И заяви, че за "Хемус" даже бил благодарен на кабинета - "че поне инвестираха в някакъв момент някакви средства да не падне, защото това са над 27 огромни моста и парите на данъкоплатците щяха да отидат в калта".

"Къде е заводът за електромобили в Ловеч? Две години по-късно медиите не отиват да покажат ливадата с фотоволтаици, както и пълния язовир, който източиха, за да се снимат. Искаха и габровския язовир да източат, но Томислав Дончев е истински габровец и се снима с днешен вестник, те се уплашиха и повече нито 1 язовир не източиха. А всичко това се случваше със съдействието на медиите, правеха им реклама от сутрин до вечер" - продължи лидерът на ГЕРБ, визирайки обещаните от правителството "Петков" проекти.

"Велкова не си противоречи, това е секретен доклад до министерствата. Когато стана достояние за медиите, я заплашиха, защото има Закон за банките, според който, ако всява страх носи наказателна отговорност. Затова се дръпна. Но това е реалното положение в държавата. Николай Василев сложи в центъра на София табло, което показва всяка минута как върви дълга и как България се задължава с милиарди. Една медия не го показа.

Когато станах премиер в София нямаше спортна зала, в Пловдив и в Русе - също. Във Варна имаше, но след обследване стана ясно, че подпорните колони на пода са висяли във въздуха, а отдолу 9 метра вода. Господ ни е пазил тогава, защото ако беше пропаднал, не знам дали щеше да има оцелял. Наново направихме цялата зала там. В Бургас от 2 години е готова най-голямата спортна зала в България, по-голяма е от Арена Армеец. Не я пускат, а там трябваше да е световното първенство по лека атлетика. Не я пускат, за да може хората да забравят, че ние сме я направили. Същото е положението при църквите и манастирите. Няма нещо, което да не сме направили. 

Трудно е, но аз и моят екип знаем как! Затова ни трябва огромна подкрепа на 2 април. Ако не се направи правителство, ще е наказание за този, който се нарами да управлява след още едни предсрочни избори. Имаме последен шанс!" - заяви още Борисов пред пълната зала в Ловеч.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!