"Тази кампания е за това как да продължим напред. Трябва да има правителство, колкото и да е сложно. Тук става дума за възможност да се свършат конкретни неща в името на България, гарантирани и скрепени с тежката отговорност преди всичко пред българския избирател. Възможност включваща отговорността пред нашите международни партньори за връщането на България там, където винаги сме принадлежали – Европа."

Това написа в профила си във Facebook съпредседателят на "Демократична България" и водач на листата на коалицията "ПП-ДБ" в 24-ти МИР в София Христо Иванов.

Според него "хората започват да виждат две неща".

"Първото е нашето обединение. И не просто, че има някакъв механичен сбор, а че има екип с обща визия. Второто е, че имаме стабилната, макар и крехка, преднина за нашето обединение. Започва да се очертава изход от политическата криза. Обединението работи и този път може и да не се стигне до нови избори.

Това обединение е най-големият актив. Ние не сме се събрали просто така. Обединили сме се, разбирайки, че трябва да рестартираме парламентарната република", категоричен е Иванов.

Той припомня, че наскоро Съветът на Европейския съюз пак е обсъждал казуса "България" и ни е казал - променете си Конституцията, въведете реална отчетност на главния прокурор. Това е фундаментът на възможността България да тръгне напред.

"Ние трябва да рестартираме парламентарната република и бързо да започнем да произвеждаме резултатни политики по отношение на рисковете, пред които е изправена страната ни, при това в най-трудният период в близките десетилетия, пред които страната и регионът са били изправени", смята Христо Иванов.

Според него колкото и да е сложно и колкото и да се говори за огромните рискове пред нас, трябва да се говори и за огромните възможности, които има пред страната ни, защото сега има политическа воля в Брюксел, България бързо да бъде приета в Шенген и еврозоната.

"Има воля България да получи безпрецедентен обем от европейско финансиране, който може да се инвестира в реално развитие и хората да го усетят буквално в рамките на месеци. България сега може да стартира резултатно модернизация на своята енергетика и тук не е въпросът просто да се откъснем от руското влияние.

Ние можем да превърнем всичко това в нещо осезаемо, в двигател на икономическия растеж, който хората да усетят и да видят в рамките на месеци", завършва съпредседателят на "Демократична България".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ