Най-добрият български алпиец Алберт Попов се надява през следващия сезон да бъде по-постоянен в изявите си и да разкрие големия си потенциал, обяви самият той след заключителното си състезание в тази кампания.

Попов завърши 12-и в Солдеу (Андора) в последния слалом за сезона за Световната купа в алпийските ски и завърши на 15-о място в крайното класиране на дисциплината.

"Ситуацията е сложна, теренът е отвратително мек, опитват със сол и всякакви химикали да го стегнат. Дойдохме преди 3-4 дни и тествахме какво ще върви най-добре за мен на този терен. Въпреки 12-ото място, съм доволен от карането си, защото в три от секторите успях да рискувам и показах какво мога.

Сбъднах една мечта с първия подиум миналия месец, но имаше и недоразвит потенциал през сезона. На тренировки показвах много, а на състезание все нещо не ми достигаше. Върху това ще работим за догодина, трябва да съм по-постоянен", каза Алберт Попов, цитиран от Българската ски федерация.

Попов бе девети след първия манш, а в крайна сметка финишира на 1,72 секунда след победителя Рамон Ценхойзерн.

Втори остана норвежецът Лукас Бротен, за когото това бе достатъчно да спечели “малката” Световна купа в слалома. Бротен бе втори след първия манш и запази тази позиция на 0,06 сек. след победителя.

Призовата тройка допълни друг норвежец - Хенрик Кристоферсен, на 0,63 секунди след Ценхойзерн.

В генералното класиране за Световната купа швейцарецът Марко Одермат завърши първи с 2042 точки, следван от Александър Омод Килде (Норвегия) с 1340 точки, Хенрик Кристоферсен 1154 и др. Алберт Попов е 44-и със 182 точки.