НДСВ проведе среща с представители на бизнеса във Велико Търново. Координаторът на партията в Старата столица Олег Асенов бе домакин на срещата, която протече в градивен тон.

Председателят на НДСВ Станимир Илчев заяви в своето изложение, че за партията е важно да продължи тези беседи с хората с професионален и регионален статут и с голяма степен на доверие сред техните съграждани.

"НДСВ се завърна, защото не е нормално да стои встрани и да гледа това, което се случва, а то не е добро. Не е естествено да се търпи подобно положение и НДСВ иска промяна на състоянието в държавата. НДСВ ще бъде този крепежен елемент в постройката, тази съставка, която ще направи политическата обстановка по-здрава. Да се върнем на европейската сцена на развитието, да имаме функциониращ парламент и работещо правителство", заяви Илчев.

Бяха повдигнати темите за надценката на хранителните стоки, стойността на ДДС, данък върху свръхпечалбата.

Представителите на бизнеса във Велико Търново поставиха въпроси, които вълнуват хората в региона и дискутираха проблемите, с които са принудени да се сблъскват всеки ден.

Според тях сериозна пречка са държавните служители, които се пенсионират, но и остават на служба. Така млади хора са без работа или емигрират в чужбина. Бяха дадени редица примери включващи армията, полицията и администрацията.

Станимир Илчев и Стефан Киров отговориха на въпроси, как НДВС би спомогнала като политическа партия за справянето с проблемите свързани с корупцията и сивия сектор.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ