Пари за сектор „Земеделие“ няма. За съжаление земеделието се е върнало години назад и трябват още повече средства, за да се възстанови. З апърви път от 2007 г. секторът е в ликвидна криза. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с над 15 браншови организации в сектор „Земеделие“.

„Пари няма, защото безумното харчене по времето на Кирил Петков и Асен Василев обрече всички производства. Когато ние управлявахме за всеки един проблем се търсеше незабавно решение, което да минимизира щетите и земеделските производители да не изпитват затруднение. Нито един сектор не каза, че е по-добре след управлението на "Промяната“, каза още Борисов.

Според него за 360 дни в управлението на страната ни Кирил Петков и Асен Василев са успели да намалят в пъти българското производство и това личи от официалните данни.

„Същото това управление принуди над 10% от земеделците да излязат от сектора. България е пред реален риск от загуба на европейски средства за настоящата 2023 г. заради популизма, чрез който се управлява в последните 2 години“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че в Плана за възстановяване са били заложени 900 млн. за напояване, но проектът е бил премахнат от правителството на „Промяната“ и заменен с лобистки проект за батерии.

Браншовите организации споделиха, че ГЕРБ е единствената партия, която ги е поканила на среща, за да ги запознае с програмата си и да им представи решения за проблемите.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ