"Видяли ли сте цените, инфлацията, горивата, тока. Просто кажете на приятелите и близките си да направят разликата между "Промяната" и нас. Тя е в милиарди".

Това заяви в Монтана председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. И посочи, че само от нафтата и бензина са ни взимали левче от джоба. "Паднаха от власт и горивата паднаха с лев. Около 4-5 млрд. лева от джоба на българина го източиха през бензиностанциите", коментира Борисов. По думите му Промяната и ДБ липсват от кампанията и не правят големи събирания, защото хората ще ги питат за цените и инфлацията.

„Защо им е на ПП да участват в кампания, след като си имат служебните министри Шишков и Демерджиев. Това са им бухалките, които всеки ден се месят в предизборната кампания  Всеки ден служебният кабинетс е меси в изборите, а на нас медиите ни искат пари, за да оборим лъжите им“, обясни председателят на ГЕРБ. Той припомни, че когато служебния енергиен и икономически министър са извадили далаверите на Асен и Киро не са имали възможност да говорят постоянно. „Хващате ли далаверата на предизборната кампания каква е?“, попита Борисов.

Той даде за пример и неподготвеността на бивша депутатка от ПП, която в тв участие сбърка името на главния прокурор и го нарече Сотир Цацаров, прекръсти и бившата правосъдна министърка от Надежда Йорданова на Надежда Михайлова. И ще ми говорят за правосъдна реформа, възмути се Борисов.

„След 2 април трудно ще тръгнем напред, но ако и сега не тръгнем, до местните избори общините ще фалират. Представете си след местните избори, докато се направят Общинските съвети. Браво, че не им стигна времето на Промяната да досъсипят всичко“, обясни Борисов. По думите му ГЕРБ-СДС трябва сериозно да победи на тези избори и колкото и да е трудно да намерят вариант да върнат стабилността на държавата. Борисов предупреди, че състоянието на страната ни е много тежко.

"Преди 2 г. едни хора, обединени под вдигнат юмрук, тръгнаха да променят държавата ни. И успяха - замениха стабилността с рекордна инфлация и авантюристични бюджети. Активното строителство - със застоя и нескопосаните медийни изяви, с които прикриват своята некадърност", коментира водачът на ГЕРБ-СДС за Монтана Ирена Димова.

Няма спомен от стабилността на държавата, която остави правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, добави тя.

"Едно е да искаш, друго да можеш, а трето да го направиш. Додея ми кой ли не да се упражнява върху гърба ми и все някой друг да му е виновен", емоционален бе кметът на Монтана Златко Живков.

И Изрази надежда Северозападът и точно тази зала да изпратят солидарна група депутати в 49-ото НС. Според него хората трябва да изберат по-добрата коалиция на вота, на база на показаното от ГЕРБ-СДС. Крайно време е да спрем шарлатаните и тези, които не знаят и не могат да бъдат отпред, заяви Живков.

"За да има успех, пътища и магистрали, за да има стабилност в държавата, правилно управление на финансите, за да има път между Видин и Ботевград, Монтана и Враца, тунел под Петрохан трябва да има с кого да говориш за това, кой да разбере този проблем, да има хора с експертиза и знание как това да се случи", заяви водачът на ГЕРБ-СДС за Видин Росица Кирова и посочи, че отговорът е в ГЕРБ.

Тя се оплака от компроматната война срещу ГЕРБ и свършеното от управлението на ГЕРБ.

"Г-н Иван Шишков не разбира от управление и регионално развитие, да си бе останал някъде архитект. Това, което направи и не направи ще остане след него. 2 г. Северозападът е на кота нула, спряха пътните проекти и започнаха да леят обвинения. 2 г. след тях нищо, което са изговорили не е истина. Продължиха да плащат, да раздават аванси и продължиха практики, за които твърдят, че са порочни. Кога е правилно държавата дава аванси - когато го дава правителството на Борисов с ясни хоризонти, или като ги дав Шишков - без проекти и разрешение за строеж?", атакува тя и служебния министър.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ