„Най-ниските данъци в Европейския съюз са наша идеология, която сме спазвали 12 години и ще продължим да я спазваме. Благодаря на хората, заради вас го правя! Мъчно ми е за народа, нямаме право да оставяме да се съсипва държавата. Само за 360 дни управление на Кирил и Асен те успяха да се поставят в изолация, а ГЕРБ има поне 3 варианта да състави правителство. На нас ни е важно да ни изпратите на преговорите за правителство с голяма разлика и първи по резултат!“

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Видин.

Според него преди 2 години било нужно време, за да може хората да разберат колко много е направило управлението му.

„А за тези 2 години ПП и ДБ така се сринаха, че имат нужда от 7 партии и 77 сдружения, за да имат 1% по-малко от нас. Извинявайте, при това положение кой трябва да е водещ - ние или те? Ако можете сами, защо не продължихте? Слави Трифонов и ПП се скараха за пари. По нашите договори платиха с 50% повече пари, половин милиард отгоре взеха на хората и за това“, добави Борисов.

И обясни, че истината трябва да се казва, защото „хората вярват в нас“.

„Медиите пак си мълчаха, те имаха друга роля - да запазят парапетите неопетнени. Скъсаха ни от лъжи! Как може кажат, че ще инвестират 50 милиарда и никой не пита от къде ше ги вземат? Дупката в бюджета е 15 милиарда, а октомври ще вземаме нов заем от 10 милиарда, за да оправим сметките. Няма как на пенсионерите да спрем да плащаме пенсиите, а ние от ГЕРБ освен това искаме и да строим. Представете си каква мобилизация трябва да настане. Вземаха ви по 1 лев от бензина и нафтата и сега ви казват, че сте по-добре. Аз не знам на какво основание парадират така и поставят дори условия ГЕРБ да ги подкрепят, защото били по-хубави“, добави лидерът на ГЕРБ.

Според него „шарлатаните прибраха парите, няма „Хемус“, няма „Струма“, няма пътища, има само тишина, няма нито един протест“. ГЕРБ им оставила пари в сметка за всичко, но парите ги няма.

Сега наново трябвало да се извадят, само че бюджетният дефицит е 7%, а по времето на ГЕРБ имало излишък години наред.

„Да се обърна и към медиите - лъгаха безогледно, а вие ги прикривахте със сълзливи репортажчета. Имаше един народен артист, който беше министър на транспорта, сега си пуска снимки от Малдивите. Той направи така, че "Български пощи" да не работят, а всичко да отива в неговата фирма. И милите медии пълно мълчание! Защо, с какво ви плашиха? Помните ли първото им постановление беше за летище в Русе, къде е то, какво стана? Няма въпроси. Аз знам какви усилия положих, за да построя моста на Видин, а тези обещават по 5 или 4 моста - вече се обърках в бройката на лъжите им“, каза Борисов.

И завърши:

„2 години изтърпяхме да сипят лъжи и компромати по нас, а вие тиражирахте глупостите.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ