„Не ви агитирам, ако искате да оцелеем, сами трябва да отидете и да гласувата. Да, аз знам как да изтегля държавата от блатото и да я направя отново водеща на Балканите. Но затова ни трябва голяма разлика пред другите, за да имаме морал и право да поправяме строшената държава. Две години се нанесоха огромни и непоправими последици! Само ние можем и само ние знаем как“.

Това обяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той припомни, че „Асен Василев обещава надземно метро между Казанлък и Стара Загора, Кирил Петков обещава 50 млрд. инвестиции“.

„Разбирате ли за какви брадати лъжи става въпрос?!, - попита Борисов. - 50 млрд. е почти целият бюджет на държавата, но услужливите медии мълчат страховито. И като прибавим 4-те магистрали, 3-те моста, 5-те тунела... Ако бях от Бургас, всеки ден щях да правя протест и да питам защо вече 2 години готовия път до Слънчев бряг стои и не се пуска. Най-голямата зала в България също стои така, а сега можеше да се провежда световното по лека атлетика. В същото време излиза Атанасов без срам да казва, че съм направил АМ „Тракия“, за да може висаджиите да ходят до Слънчев бряг“, каза Борисов.

Той каза, че снощи е минал да види протеста пред президентството.

„Нямаше нито една медия, а имаше над 500 души. При нас имаше по 20 души и идваха всички медии. Защо мълчите, кой ви уплаши така? Ако беше пред Министерски съвет по времето на ГЕРБ, протестът щеше да е първа новина, с коментари, че хиляди протестират срещу правителството, макар и да са 20-ина човека. Затова и Департаментът на САЩ излезе с констатацията си за българските медии - не сте свободни...“, допълни лидерът на ГЕРБ.

И добави:

„Ако бяхте гледали "Панорама" щяхте да сте много разтревожени. Надявам се и американските партньори да се разтревожат като виждат коментарите на техните отрочета и как Асен Василев, заедно с „Възраждане“, се хвалеше, че е гласувал против американските реактори и Ф-16? Интересно ми е и ДБ как ще реагира на подобни дружби и изказвания. Много са ми интересни, защото изведнъж замълчаха. И Бойко Василев мълчи вместо да му зададе важни въпроси - защо купуваше газа на 300 лева, защо не правеше конкурси тогава?“

„Този сатрап Бойко Рашков ли ви уплаши? – попита Борисов медиите. - В края на краищата мен арестува, не вас. Защо не се задават важните въпроси - за единия лев, който крадяха на всеки литър бензин и нафта?“

Споед него „всичко им е менте на тези хора, а вие искате да им дадете пак да управляват“.

„Както ви казах вчера, ще връщат мигрантите по местата, от които са влезли. Почна ли да Ви става ясно, когато изчегъртахте ГЕРБ и мен, какво си докарахте сега? Аз се карах с австрийския канцлер преди 3 години, когато искаше да ми връща мигранти със самолет - един мигрант не върна. Така затегнахме сухопътната и морската ни граница, че имаше нулева миграция - благодарение на ЕК, турския президент Ердоган и нашите славни граничари и моряци. Тепърва ще се усещат проблемите“, бе категоричен Боисов.

И попита:

„Кой инвеститор дойде при вас 2 години, та се хвалите с енергетиката на Тодор Живков? Коя е истината и за износа на военната ни промишленост - изнесли сме продукция за 6 млрд., а Корнелия казва, че не сме изнесли 1 патрон. Всичко се е случвало през посредници за дебели комисионни, само че никой не иска да разследва, защото медиите имат забрана.

Над 6 млрд. лв. са отишли при Путин, над 130 процента сме увеличили износа си към Русия, по време на санкции. Скочиха и срещу КЗК, защото глоби любимата им компания Лукойл, с която изкараха много пари“, каза още лидерът на ГЕРБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ