Председателят на НДСВ Станимир Илчев, водачът на листата в Пазаджик Тодор Тодоров и водачът в Пловдив Борис Лозанов представиха плановете и програмата на партията. Тодоров заяви, че НДСВ ще работи на принципа "мисли локално, но действай глобално".

"Анализът, който направихме за Пазарджик показа важни проблеми за решаване като силен демографски дисбаланс, причинен от обедняване на местното население и професионална миграция, поради ниското заплащане. Липсват условия за запазване на младите хора в региона", каза Тодоров на пресконференция.

Той представи и останалите в листата на НДСВ в Пазарджик: Жанета Николова, Събо Събев, Григор Якофов, Марио Кърджев и един от ветераните в НДСВ Иван Аврамов.

Председателят на НДСВ Станимир Илчев каза, че мобилизацията не е само призив към хората, а изисква участието на всички.

"Това, което е валидно за семейството и групата, трябва да е валидно и за политическата обстановка. Затова се върнахме, да спомогнем за по-добри дни на държавата ни. Искаме бързи резултати, там където България изостава. Трябва устойчиво мнозинство в Народното събрание и то да излъчи правителство. Имаме конкретни предложения, по които може да се работи и политическата картина да се промени към по-добро. Правителството вероятно ще бъде коалиционно. Апелираме всички да се ангажират към процес на сближаване, а не в постоянно излагане на различията", добави Илчев.

След това представителите на НДСВ, заедно с присъединилия се към тях водач на листата в Стара Загора Ясен Начев, се срещнаха с членове на сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, водени от председателя на УС Иван Неделчев. Те проведоха разговор свързан с проблемите в държавата и тези на бизнеса в региона.

Домакин на събитието беше Нишан Бъздигян - собственик на машиностроително предприятие.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ