Поне трима от най-добрите в тениса ще пропуснат първия за годината голям турнир на клей - мастърса в Монте Карло (8-16 април), предават световните агенции.

Това са 11-кратният шампион край Лазурния бряг Рафаел Надал, неговият сънародник и №2 в света Карлос Алкарас и канадецът Феликс Оже-Алиасим.

“За съжаление, все още не съм готов да се състезавам на най-високо ниво. Няма да мога да играя в един от най-специалните турнири в моята кариера - в Монте Карло. Продължавам подготовка и се надявам скоро да се завърна на корта", написа Надал.

Испанецът лекува контузия, получена в Австралия, и вече пропусна два Мастърс турнира този сезон - в Индиън Уелс и в Маями.

За последен път Матадора ликува в Монако през 2018 г. Двукратен победител и защитаващ титлата си е Стефанос Циципас (Гърция).

"След като се консултирах днес с моя лекар, д-р Лопес Мартинес в Мурсия, няма да бъда в състояние да участвам в Монте Карло, за да открия сезона на червени кортове", написа в профила си в Туитър Карлос Алкарас, който на 5 май ще навърши 20 години. 

Той страда от посттравматичен артрит на лявата ръка и от мускулни проблеми на гърба, които "изискват почивка, за да се подготвя за всичко, което предстои", уточни той. 

Феликс Оже-Алиасим, който е №7 в ранглистата, има проблем с лявото коляно.

"Реших, че най-умното решение е да си взема почивка известно време, за да мога да бъда напълно възстановен за турнира в Мадрид", написа Оже-Алиасим в Инстаграм.