"Реал" (Мадрид) се класира на финала за Кралската купа на Испания, след като постави на колене "Барселона" в реванша от полуфиналите - 4:0 и 4:1 общ резултат.

Хеттрик през второто полувреме пред пълните трибуни на "Камп ноу" заби Карим Бензема.

"Барселона" излезе със самочувствие, не само заради победата с 1:0 на "Бернабеу" в първия полуфинал миналия месец, а и заради серията от три поредни триумфа в "Ел класико". Тя започна с успех за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия. "Реал" обаче имаше думата в последното (пето) голямо дерби този сезон.

Тимът на Карло Анчелоти успя да отблъсне първоначалния натиск на своя опонент. "Блаугранас" не сполучиха в няколко добри атаки. Постепенно силите се изравниха, а "Реал" нанесе първия си голов удар в 45-ата, когато Винисиус прониза Тер Стеген. Бензема довкара топката, но попадението в крайна сметка бе записано на бразилеца.

"Лос меренгес" набързо приключиха интригата след антракта. Бензема удвои след чудесен пас и пробив на Лука Модрич в 50-ата, а в 58-ата реализира и от дузпа, изработена от Винисуис.

"Барселона" не вярваше в исторически обрат, тази вечер нямаше и как да го постигне. В 81-ата Бензема записа знаков хеттрик над вечния съперник.

Двубоят ще се запомни и с нервни изблици, в които от страната на "Реал" най-често беше замесен Винисиус - иначе изиграл страхотен двубой с гол и две асистенции. Бутане и разправии имаше и малко преди последния съдийски сигнал, но до червени картони не се стигна.

Мадридчани почти нямат шанс за титлата, но могат да спасят сезона у дома с Кралската купа, а досега успешно защитават и трофея в Шампионската лига.