Старши треньорът на "Левски" Станимир Стоилов отново заяви, че ще говори за бъдещето си в клуба след мача с "Локомотив" (София) утре. Той направи това на пресконференцията преди двубоя с "железничарите".

"Нещата, които се случват, не влияят на играта. Ангажиментът на футболистите е да защитават името на "Левски". Това е най-важното сега. А имаме и столично дерби, което загубихме преди няколко мосеца в "Надежда". "Локомотив" се оказва трудно победим отбор", започна специалистът.

Вчера на "Герена" се случиха доста събития покрай Общото събрание на клуба, на което трябваше да бъде вдигнат капитала на дружеството, за да се продадат акции на феновете. Стана ясно, че идната седмица управата ще гласува уволнението на изпълнителния директор Иво Ивков. Той и Стоилов са близки.

А за да мине такова гласуване, от Надзорния съвет бе освободен икономистът Петър Ганев, което пък доведе до напускане на фенове, тъй като той бе техен представител в ръководството.

"Най-важната цел е Локомотив (София). Моята глава е доста дебела, може да поема много неща. Нека "Левски" да изиграе мача си утре и ще отговоря на всички въпроси", добави той.

Стана ясно, че Ивков е в конфликт не само с Наско Сираков, а и с Даниел Бориморов, с когото са разменили остри реплики на ОС вчера.

"Не говоря с недомлъвки, питайте другите. Казах ви, че ще чуете всичко след мача. Моето решение отдавна съм го взел. То не зависи от резултата от мача и ще бъде най-доброто за "Левски", категоричен бе треньорът.

"В приказките и в живота често са ме пришивали към някого. Към Сираков, към феновете, към Ивков. Аз винаги съм защитавал кауза или клубовете, в които съм работил. Не правя компромиси и не мога да се разкъсам.

Самостоятелен съм бил и съм правил това, което е добро за бъдещето на "Левски". Вярвам, че истината трябва да се защитава, защото тя винаги побеждава", каза още Стоилов по повод това, че през другата седмица Иво Ивков ще бъде отпратен, а двамата вече се опълчиха на Сираков.

"Ще кажа какво заварихме, какво постигнахме. Направихме невиждано обединение. Радостен съм от това, което се случва", рече треньорът на "сините".

"От доста време казвам, че някои неща не са както трябва. Но мачът утре е по-важен от всички нас. Бъдещето на "Левски" е светло. Бяхме под дъното, сега сме на първокласен път, остава да излезем на магистралата. С правилна работа и с помощ на допълнителни спонсори "Левски" ще си завърши нещата. Самият факт, че спорим дали офертите за наши играчи са 4 или 5 милиона, а преди са били 4 стотинки или под нулата, е показателен. Има отбор, има фенове, има цена. Това е футболен бизнес. В България могат да го правят клубове, които имат огромна фенска маса", смята той.

"Акциите са последното нещо, което ме вълнува. Преди две години, преди да ги даде на Наско Сираков Тити ми ги предложи и на мен. Казах, че нямам пари и възможност да издържам клуба. За мен "Левски" не е акциите, а феновете, любовта, начина на работа", завърши Станимир Стоилов. 

Наско Сираков опроверга публикации за смяна на Стоилов

Малко след изявлението на Станимир Стоилов, Наско Сираков излезе с пламенна позиция в защита на треньора, опровергавайки публикации, че се работело за изгонването на Стоилов.

Пълният текст:

Скъпи Левскари,

Обръщам се към Вас, във връзка с тиражирани в медиите неистини, че тече процес за отстраняването на Станимир Стоилов от „ПФК Левски”. В четвъртък с огромно възмущение и отвращение прочетох в медиите тази абсолютна лъжа.

Най-отговорно заявявам, че това не само не отговаря на истината, а е добре обмислена стратегия за разцепление в клуба и всяване на напрежение сред феновете. Станимир Стоилов винаги е имал пълното ми доверие, така както и абсолютното спокойствие да работи. Само преди дни той заяви същото. Нещо повече: още с идването му в “Левски” съм казал, че му доверявам цялата спортно-техническа власт. Винаги съм стоял зад него, подкрепял съм го и съм му имал пълно доверие. Докато аз съм мажоритарен собственик на клуба, пред мен никога няма да стои въпроса за неговото отстраняване, каквито информации се тиражират.

Никога, по никакъв начин не съм се съмнявал в неговата лоялност към към „ПФК Левски” и към Вас - многобройните ни привържаници. В мои обръщения към Вас съм откроявал работата му. В тази връзка заявявам, че никога на дневен ред не е стояла смяната му, както определени лица се опитват да внушават.

Дълбоко съм убеден, че няма истински Левскар, който диша и живее с проблемите на клуба да повярва на тези откровени лъжи, които бяха казани и услужливо тиражирани, с единствената цел да се сее напрежение и разкол в любимия ни клуб. Няма как да стоя безмълвен, когато без капка срам, определени хора се опитват всячески да насаждат разединение. Всички Вие знаете, че нееднократно и в най-трудните моменти съм доказвал отношението си към Станимир Стоилов. Спасяването на любимия ни клуб е историческа кауза и аз няма да позволя на никой да манипулира сплотената ни общност. Толкова по темата за сега.

Предстоят ни два тежки мача в София, за които призовавам всички Вас, нашите верни привърженици да изпълните стадиона и така, както само Вие можете да изразите своята подкрепа към отбора и треньора!

Вярвам, че щастливите ни мигове и победи заедно предстоят.

Ваш Наско Сираков