Костя е известен български политик. Толкова известен, че няма нужда да се назовава нито цялото му име, нито партията му. Има и хигиенни съображения за подобно премълчаване. Пък и рускозвучащото Костя много му отива.

При откриването на новия парламент Костя произнесе слово, което бе забележително, умопомрачително, отвратително. И не трябва да се губи в мъглата около съставянето на правителство.

Костя започна с това, че "медийна вакханалия" е обявила неговите 358 хил. избиратели за "неграмотници, прости хора, неуспели в живота, некадърници, фашисти, заблудени, плебеи, лумпенпролетариат".

Ами какво друго може да се каже? Да се ползваш от всички блага на ЕС, дори да живееш в държави от еврозоната и да гласуваш за Костя, който иска да не влизаме в еврозоната и да излезем от ЕС, не е много умно, със сигурност.

А какво да кажем за отношението на Костя към избирателите? Според неговата логика всяко правителство, което не е излъчено от неговата партия, е назначено от американското посолство. Обаче ако той някога състави правителство, то ще бъде независимо. Толкова независимо, че първото, което ще направи, е да отмени санкциите срещу Русия.

Трудно е да си представим по-голяма обида към интелигентността на избирателите от тези елементарни внушения на Костя. Дори самият той едва ли си вярва като ги приказва. Но 358 хил. българи вярват и това е огромен обществен проблем.

За Костя в ЕС са "дегенирирали брюкселски геронтократи", които ни люлеят в "робска люлка". Всъщност, благодарение на ЕС избирателите на Костя се люлеят в хамаци по плажовете в различни европейски страни, където влизат почти като у дома си. А в деня, в който станем част от Шенген и еврозоната, ще отпадне и думата "почти".

Същевременно Костя се опитва да го играе демократ и заяви, че уважава избирателите на другите партии. Но изтъкна, че неговата партия е заплаха "за националните предатели, чуждите агенти, виновниците за системно извършваното заличаване и деградиране на българската държава".

Каква точно заплаха, може би Народен съд? Или въдворяване в лагери?

Костя заяви също така, че "Народното събрание ще придобива все по-български облик". И че "няма нормален българин, подчертавам - нормален, който да иска България да се ангажира" в конфликта между Русия и Украйна.

С други думи - Костя, който уважава избирателите на другите партии, определи 1 638 693 избиратели като национални предатели, чужди агенти, небългари и ненормални. Толкова са избирателите, които са гласували за партии, според които България трябва активно да подпомага Украйна, защото именно това е националният интерес.

В това число влизат гласовете на ГЕРБ-СДС - 669 924, "Продължаваме промяната – Демократична България" -  621 069 и ДПС - 347 700.

Накрая Костя издаде четата. Според него САЩ са похарчили милиони за антируска и проамериканска пропаганда.

Добре бе, Костя, нали си патриот? Нали българските интереси са ти най-свидни? Какво те интересуват руските интереси и пропагандата на САЩ срещу Русия?

Какво значение имат отношенията между САЩ и Русия? Нали трябва ние да си гледаме нашите интереси? Или българските интереси са това, което казва матушка Рус?

Освен това, Костя, най-много пари за антируска пропаганда похарчи твоя човек Вовата Путин с войната срещу Украйна. Дори най-върли русофили се отвратиха от него.

И още нещо призна Костя. Според него последните 33 години ние живеем в колониален режим, в който "откраднаха миналото на нашите родители, ограбиха настоящето на нашите поколения" и сега искат "да осквернят и заграбят бъдещето на нашите деца".

С други думи Костя твърди, че е свободен, но тъгува по комунистическия режим, при който бяхме всичко друго, но не и свободни.  Чисто и просто - колония на Москва.

Сега Костя критикува "колониалните" ни господари и дори прави успешна политическа кариера с тези критики. Докато тогава всеки, който критикуваше руските поробители, отиваше в лагер или направо изчезваше. Една политика, по която Костя също въздиша често, всъщност.

Накрая Костя цитира една известна мисъл:

"Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време."

Чудно защо цитира президента на САЩ Ейбрахам Линкълн, а не някой титан на руската демократична политическа мисъл. Може би защото руска демократична мисъл просто няма. Но е напълно прав.

Костя в момента лъже част от народа. Всеки нормален българин се надява да не успее да излъже целия народ. Дори да е само за известно време - последствията ще са пагубни.