Министърът на земеделието Явор Гечев обяви, че ще предложи на българското правителство отмяна на националната забрана за внос от Украйна, след като има такава европейска.

Той даде разяснения и как стои въпросът с вноса на други земеделски култури, за млякото, меда и т.н. В същото време Украйна внесе протестна нота на полски и европейски представители за забраната.

Българин е бил нападнат в Судан. Той вече е евакуиран и в добро здраве в Кипър, а утре се прибира в България.

Денят като цяло не предложи вътрешнополитически изявления, но депутатът от "Демократична България" (ПП-ДБ) и бивш областен управител на Пловдив Йордан Иванов излезе с позиция защо коалицията не иска да влезе в едно управление заедно с ГЕРБ.

Европа се бори с война, но над нея вече е надвиснала много по-голяма опасност и то трайна - недостиг на вода заради климатичните промени.

Владимир Путин подписва укази, свързани с войната, а 128 световни знаменитости го призоваха да освободи Алексей Навални.

Собственикът на "Ботев" (Пловдив) Антон Зингаревич най-после застана пред медиите, но случаят си струваше - откриването на новия стадион на "канарчетата", най-модерният с днешна дата в България.