Reach Music Publishing придоби мастър лентите и издателските права върху първите два албума на Judas Priest - Rocka Rolla от 1974 г. и Sad Wings of Destiny от 1976 г., както съобщава Blabbermouth.

Сега компанията ще работи в тясно сътрудничество с групата покрай планове за тези записи, като няколко проекта са в процес на подготовка, включително издание на Rocka Rolla послучай 50-ата годишнина през 2024 г.

За който не знае - в тези ленти хеви метълът е още невинно розовобузесто бебе...

Първите два албума на Judas Priest все пак се смятат за основополагащи в развитието на хеви метъла и  са издадени от Gull Entertainments, преди групата да премине към CBS Records, като Gull държеше правата досега.

За по-младите фенове обаче групата е неразпознаваема тогава - например с хитове като Victim of Changes, които и до днес изпълнява

 

Любопитно е, че Reach вече има бизнес отношения с Judas Priest, тъй като са собственици на 50% от авторските права и административни права върху каталога с песни на китариста Глен Типтън. Това, разбира се, означава, че са "съсобственици" в най-голумите хитове на групата като Breaking the Law и Living After Midnight.

Самият Типтън се оттеги окончателно през 2018 г., след като борбата му с Паркинсон вече не му позволяваше да свири на живо, освен в редки случаи.

Сега компанията се надява на сделки и с останалите членове на групата от този ранен период - Роб Халфорд, Иън Хил и К. К. Даунинг, за да се разберат за условия и за техните авторски права.