Ска, пънк, реге, политика, ракия, социални текстове и балкански ритми... Едва ли за някого има съмнение, че това е Dubioza kolektiv, която България познава и обича.

Малко повече от месец преди големия концерт на ексцентричната босненци у нас на 5 юли, Dubioza kolektiv идват в София на кратка планирана промовизита с елементи на изненада. Това съобщават организаторите, цитирани от ZRockradio.

Празнуване на кръгла годишнина – 20 години, откакто са на сцена, и актуален албум – Agrikultura, серия от медийни изяви и импровизирана среща с фенове са сред планираните от музикантите от Босна и Херцеговина активности за дните между 19 и 21 май в столицата. Жълто-черната седморка е като самозахранващо се динамо и трите ѝ дни в България са запълнени с ангажименти, пишат още промоутърите.

Шарената шайка ще гостува и в радио Z-Rock за мини концерт на живо в ефир в петък, на 19 май в следобедния блок, а вечерта музикантите ще влязат в ролята и на бармани в "Строежа".

На другия ден Dubioza kolektiv са канени в сутрешните тв блокове, а следобедните часове за запазени за срещи с феновете им, случайни късметлии и нищо неподозиращи гости и жители на столицата.

Точна информация за часа и мястото на тези срещи – без подготовка и без предварителни билети, може и да се появи в интернет пространството в дните преди събота, 20 май.

За познавачите - това не е първата подобна щуротия от невероятните босненци - при предишни свои идвания те докараха до транс минувачите в подлеза на СУ "Св. Климент Охридски".

Иначе Dubioza kolektiv ще направи голям концерт на 5 юли 2023 на откритата сцена на Aрена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина по покана на Строежа и Fest Team и интензивните ѝ дни в България в края на идната седмица са свързани с неговата промоция.

Билетите за концерта на Dubioza kolektiv на 5 юли в Арена София са в продажба в мрежата на TICKETSTATION.BG.

Dubioza kolektiv е създадена през 2003, като оттогава насам се превръща в една от най-популярните съвременни банди, идващи от Балканите. Авангардният им стил се характеризира като „кросоувър“ с елементи на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански мотиви. Текстовете им са на теми за мира, разбирателството, толерантността, критика срещу бюрокрацията и политически фигури, против ксенофобията и пр.