"Трябва да има правителство. Но не от почерпени рамбовци, които на партийни заседания кроят планове да поставят държавата в тяхна услуга."

Това коментира тази сутрин в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по адрес на "Продължаваме промяната".

Визирайки публикувания запис от Националния съвет на партията, той добави:

"На свои партийни заседания те не се занимават с проблемите на хората и на държавата и не търсят изход от кризите, а се занимават как да натикат и да заличат своите опоненти, които не се интересуват от институциите на държавата и държавните органи, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори и службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно политически инструмент."

"Свидетели сме на разпад на държавата. Наблюдаваме война между институциите. За да пресечем това трябва да се спре деинституционализацията на страната", отбеляза той. "И тук в тази ситуация, от политическа гледна точка и целесъобразност, може да има различни решения, но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи и в момент на война между институциите кой, как, по какъв начин и до каква степен може да оцени правотата на различните институции и различните органи. И в една ситуация една от властите дори може и да е права, но в тази ситуация - как изглежда войната между различните власти?"

И допълни:

"Ако вие журналистите се правите, че не виждате това, и искате да ги овластите, то ние няма как да сме участници в подобен процес."