Има оперативни данни, че бившият шеф на Столичното следствие Петър Петров - Еврото е напуснал България през Турция, откъдето се е отправил към Обединените арабски емирства с детето си. Това съобщава БНТ, цитирайки свои източници.

В момента се проверява се дали данните отговарят на действителността и как Петров е извел детето от страната без пълномощно от майка му.

Както и Клуб Z писа, при акция в столичния кв. "Драгалевци" на 29 май, първо се чу, че е насочена рещу бившия магистрат, сочен от мнозина за "лобист", който негласно "оправя" нещата в съдебната система - влияе, заплашва магистрати и урежда кариерно израстване на други.

После Петров беше обявен за общодържавно издирване и официално обвинен от прокуратурата. Повдигнато му е и обвинение за принуда, заплахи и използване на специално техническо средство без разрешение.

Бившата му съпруга Любена Павлова-Петрова даде изненадващо интервю пред АКФ - организацията, която навремето разкри историята за "Осемте джуджета" - по името на ресторанта, където Еврото приемал хора и ръководел прокуратурата.

Павлова също се оплака, че не е виждала малкия им син от доста време.

Името на бившия следовател нашумя след като разследване на Антикорупционния фонд го посочи като главно действащо лице в аферата "Осемте джуджета".

Павлова заяви още, че магистрати и полицаи са получавали пари във вече бившия ресторант "Осемте джуджета". В интервюто тя определя случващото се в ресторанта като тържище на бъдеще - и кариерно, и финансово.