Разни времена, разни идеали. Преди войната в Украйна възможната формула на управление на ПП и ДБ беше с БСП и "Има такъв народ". Сега възможната формула е с ГЕРБ, твърди евродепутатът Радан Кънев. Предстои да видим каква формула ще се роди през следващия политически "сезон".

В малко изненадваща декларация тази сутрин Огнян Дамянов - един от шестимата вносители на първото предложение за "импийчмънт" на главния прокурор Иван Гешев от 12 май, съобщи, че вносителите го оттеглят.

Задълбочаващо се мрачно настроение обхваща руския елит, що се отнася до перспективите на войната на президента Владимир Путин в Украйна, пише днес Блумбърг. Дори най-големите оптимисти виждат "замразения" конфликт като най-добрия възможен изход за Кремъл засега, отбелязва агенцията.

Стана известна "конституцията на Пеевски" - тя предвижда разделяне на ВСС на две и "край на пирамидалната структура на прокуратурата".

Мистериозно починалият "брат Галев", обявен за международно издирване от над десетилетие, беше изпратен от близки, представители на местната власт, бивши колеги от ЦСБОП и мъже с интересни прякори