"Лудогорец" бе шамаросан от "Балкани" (Косово) в първия мач от откриващия квалификационен кръг на Шампионската лига - 2:0. Реваншът е идната сряда (19 юли) в Разград и "орлите" все пак имат шанс да продължат, но днес играха слабо, безволево и безидейно.

Меритон Кореница откри в 45-ата минута, а Чендрим Зюба удвои в 55-ата. След почивката "Лудогорец" удари греда.

На неособено добрия терен в Прищина домакините показаха голяма амбиция, а и чисто футболни аргументи. Те разполагат с отбор практически без чужденци, съставен от местни и албанци. Обратно, макар и без неколцина контузени и наказани, "зелените" имат доста по-скъпи играчи.

"Балкани" пресираше и атакуваше, като особено преди почивката доминираше. "Лудогорец" понатисна едва към края, но освен гредата на Доминик Янков - след хубава комбинация в 84-ата, не създаде кой знае какви опасности за вратаря Енеа Количи.

Назми Грипши пропусна много добро положение за "Балкани" от близко разстояние при 0:0, а "Лудогорец" изгуби защитника Аслак Фон Витри заради контузия.

По-добрата игра на косовския тим се увенча в добавеното време на първата част. Кореница отправи кинжален удар, при който имаше и рикошет за 1:0. След почивката планът на "Балкани" продължи да работи и в 55-ата Чендрим Зюба засече топката с глава след центриране от свободен удар - 2:0.

В 62-ата резултатът можеше да стане и 3:0, но Серджио Пад парира от упор опит на откъсналия се Едвин Куч да го преодолее.

Нататък "Лудогорец" пое инициативата и пропусна чрез Янков да си улесни задачата за реванша. В петък шампионите играят с новака "Крумовград" на старта на първенството, след което приемат "Балкани".