"Рамщайн" изнася довечера първия от трите си концерта в родния си град, въпреки протести заради обвиненията срещу певеца Тил Линдеман, съобщи ДПА.

На всеки от концертите на групата, която е известна с пиротехническите си екстравагантности с висок децибел - днес, в неделя и вторник следващата седмица се очакват повече от 60 000 души.

Феновете, пристигащи на Олимпийския стадион в Берлин, вероятно ще видят протести пред сградата с искане концертите да бъдат отменени.

Няколко жени са отправили обвинения срещу Линдеман. Почитателки на "Рамщайн" го уличават в действия, които го поставят в центъра на мрежа с цел сексуална експлоатация на фенки след концерти на групата.

Линдеман отхвърля обвиненията срещу него. 

Прокуратурата в Берлин е започнала предварително производство срещу Линдеман. Ако има съмнения за престъпление, тя трябва да проведе разследване, като повод могат да бъдат и съобщения в медиите. До приключване на разследването важи презумпцията за невинност.

Фронтменът Линдеман, китаристите Рихард Круспе и Паул Ландерс, басистът Оливер Ридел, клавиристът Кристиан Лоренц и барабанистът Кристоф Шнайдер живеят в Берлин. Шестимата музиканти се събират в германската столица през 1994 г. и оттогава се превръщат в най-известната германска хардрок група, припомня БТА.