Организацията "Правосъдие за всеки" се оттегли от партньорство с "Продължаваме промяната - Демократична България" по повод промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа. Причината - предложенията им напълно изчезнали от финалната версия, според тях - по желание на ГЕРБ и ДПС.

Народните представители се местят от септември в сградата на бившия Партиен дом - отново, за поне 3 години. Обещават да има по-добър достъп на журналистите, какъвто нямаше, когато ГЕРБ преместиха парламента във втората му сграда на "Дондуков". 

Бившият американски президент Доналд Тръмп се сдоби с ново обвинение - за заговор срещу американската държава, възпрепятстване на официална процедура и накърняване на изборното право и избирателните права на американците.

Кабинетът смени днес статута на Паметника на Съветската армия, известен и като МОЧА - от публична в частна държавна собственост. Дали това ще улесни процедурата по премахването му - предстои да видим.

50 000 украинци са останали без крак или ръка в последните 17 месеца от войната на Русия в Украйна. А междувременно руският диктатор Владимир Путин ще посети Турция - в опит да се възобнови споразумението за износ на украинско зърно.