От "Продължаваме промяната" обявиха свой кандидат-кмет за Бургас - без подкрепата на ДБ. Това е депутатът Константин Бачийски, известен с позицията си против санкциите срещу Русия и обвинения, че е присъствал на "парад на хетеросексуалните".

Заподозряният за убийството на младо момиче и мъж в столичното село Лозен - Чавдар Бояджиев - е направил пълни самопризнания, обяви днес прокуратурата. Двойното убийство било за пари, обвинението ще иска постоянен арест.

Украйна днес завърши декомунизацията на най-голямата си скулптура - "Родината майка", монумент в центъра на Киев. Вместо герба на СССР сега върху щита е украинският тризъбец.

Междувременно Русия удари център за кръвопреливане в Украйна, има убити и ранени, обяви президентът Володимир Зеленски. Това ви казва всичко за руската агресия, добави той.

Украинците пък атакуват руски пристанища с дронове, а руснаците отвръщат със заплахи за изравняване на Одеса. Какво стана с войната в Украйна през последните дни и кои са най-отявлените рашисти, четете в седмичната хроника на Христо РИМПОПОВ.