Втори ден от София до Москва отеква актът на изгонването на двама руски свещеника, обвинени, че извършват дейности, несъвместими със статута им и че са заплаха за националната сигурност.

България не беше първа - изпревариха ни службите на Северна Македония. Ама кой ти гледа: Мария Захарова (онази с черешките, нали я помните?) ни размаха пръст на нас. А с типичния си "топъл поглед" Митрофанова каза, че само ще привикат посланика ни.

Като заговорихме за руски радиоточки, и на премиера Николай Денков май почна да му писва да мълчи академично на вражеските актове на президента Радев.

Последният, естествено, едва ли би пропуснал нещо като Деня на независимостта да изстреля залп от популизъм - ... как "проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси".

Чии ли? Четете профила на Копейкин - там всичко си пише.

Откъм Гърция идва нов COVID-19. Както се казва, съсипяха я тая държава - Гърция.

На фона на всичките ни дребнотемия и нихилизъм, очарователна е със своето достойнство и твърдост речта на Фердинанд и международната реакция след акта на обявяване на независимостта, които БТА припомни днес.

Май от Отоманската империя сме се откачили по-лесно, а от псевдо-руската кога?