Столична община може да е проактивна в образователните политики. Съвместно с вас, представителите на висшите училища, ще работим в сътрудничество за подобряване условията във ВУЗ-овете, кандидатствайки като партньори по новите оперативни програми. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян, който заедно с кандидата за кмет на район "Студентски" Кристиан Маджуров се срещна с ректори и представители на висшите учебни заведения в столицата.

В дискусията участие взеха и народният представител Красимир Вълчев, както и кандидатите за общински съветници Георги Георгиев, Стефан Марков и Владимир Данаилов.

Антон Хекимян посочи, че в управленската му програма е заложено партньорството и подкрепата на общината за научната общност и образованието. Той бе категоричен, че Столична община ще продължи да работи за изграждането на големите инфраструктурни обекти, в това число и продължаване на метрото към Студентски град.

Хекимян и кандидатът за районен кмет Кристиян Маджуров заявиха, че една от важните задачи за район „Студентски“ е бъдещето на академичното градче. По време на срещата стана ясно, че през последните години районната администрация в "Студентски” не е направила нищо за изграждането на кампуси.

"Ще настоявам пред държавата да бъдат осигурени приоритетно средства за обособяването и изграждането на кампуси. Те могат да променят облика на студентското градче и да помогнат за решаването на проблемите”, обясни още той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ