Социалните услуги, които Столична община предоставя на хората в неравностойно положение, ще продължат да бъдат надграждани и разширявани. Това ще става в диалог с всички вас, представители на асоциациите, които познавате потребностите в детайли.

Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян на среща с 20 национално представителни организации на и за хора с увреждания. В дискусията участие взеха и кандидатите за общински съветници Анна Стойкова, Павел Савов и Антон Койчев.

"Ще работим за подобряването на специализирания превоз на хора в неравностойно положение. Целта ни е да създадем едно звено, което ще гарантира по-добра координация и обслужване“, обясни Хекимян.

В момента общината разполага с около 15 специализирани микробусчета за транспорт, който се предоставя по заявка. Той пое ангажимент за осигуряване на нови специализирани коли за превоз на хора в неравностойно положение.

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС беше категоричен, че той и екипът му ще работят за по-достъпна среда, която включва достъпен градски транспорт, тротоари и публична инфраструктура, включително и подпомагане при осигуряване на достъпна среда в жилищните блокове.

Антон Хекимян пое ангажимент да продължи активния диалог с организациите в Обществения съвет за хората с увреждания към общината. По време на срещата бе обсъдено и предоставянето на талони за паркоместа на хора в неравностойно положение. Той подчерта, че ще се работи за засилен контрол, за да е сигурно, че тези места се ползват само от нуждаещи се хора.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ