Уверявам опонентите ни от ПП/ДБ, че никой в София не иска вместо метро - проекти за ядливи чашки и чинийки, с каквито те подмениха парите за подземната железница за "Слатина” в НПВУ. Това заяви пред Нова Нюз Георги Георгиев, втори в листата на ГЕРБ-СДС за общински съветници в столицата.

София не е общински стартъп, а е дом на милион и половина граждани, които очакват от политиците работещи решения, каза Георгиев. И добави, че голямата битка сега е аматьорщината от държавата да не се пренесе в общината.

“Надявам се при ротацията в изпълнителната власт /б.р. - през март премиер ще стане номинираната от ГЕРБ Мария Габриел/ да има повече разбиране към София”, каза още той.

Георгиев отново критикува кандидат-кмета на ПП/ДБ Васил Терзиев, че не познава фактите и заедно с финансовия министър Асен Василев опитват да заблудят гражданите, че кабинетът “Петков” не е създавал пречки пред развитието на града.

По-притеснително обаче е друго твърдение на Терзиев - че в проектите, които те защитават, вече фокусът е върху неща, които ще дадат тласък на зелен преход, а не на такива инфраструктурни проекти като има предвид метрото, възмути се Георгиев. И добави, че метрото е най-екологичният транспорт.

Георгиев напомни още, че кабинетът “Петков” не е подпомогнал градския транспорт в общините при пандемията, както и че са били обещани 70 млн.лв. за детски градини в столицата, които не са били отпуснати.

“Софиянци помнят наказателната акция срещу града на кабинета на Кирил Петков. Задачата ни сега е тя да не се превърне в наказателен кметски мандат и се надявам гражданите да покажат червен картон на това безумие”, категоричен бе Георгиев. Той напомни, че половин София се управлява от районни кметове, издигнати или подкрепени от ПП/ДБ. Сега да се правят на опозиция и ГЕРБ да им е виновен - не става", каза Георгиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ