„Време е София наистина да влезе в XXI век. Като човек, участвал в създаването на повече от 60 успешни технологични и иновативни компании, знам как и мога да го направя и в София.  Ще направя града ни град на иновациите и предприемачеството и ще поставя специален акцент върху икономиката на знанието.“

Това заяви по време на срещата си с представителите на технологичната и предприемаческа екосистема в София кандидатът за кмет на столицата Васил Терзиев, издигнат от ПП, ДБ и „Спаси София“.

„Ще приложим решения чрез умни технологии в областта на сметосъбирането, осветлението, трафика, енергийната ефективност, поддръжката на зелените системи и всички останали елементи от градската среда. Ще обвържем данните от всички сензори и умни устройства в единна система, за да можем да планираме по-добре градската среда и за да управляваме умно разходите за нея“, каза още Терзиев.

Той обеща общуването на бизнеса и гражданите със Столичната община да е бързо, лесно и удобно в едно мобилно приложение, което може да се реализира още в рамките на първите 6 месеца управление.

„За нас хората са най-важните. Ето защо ще улесним значително възможностите за предложения и инициативи от страна на гражданите. Ще въведем пилотно реално гражданско бюджетиране – процент от бюджета на районната администрация да бъде приоритизиран с гражданско участие. В същото време ще обърнем особено внимание на процеса по информиране за възможностите на всяко решение. Всичко това като следваме добрите примери от държавите със сериозни традиции в гражданската ангажираност. Като участват в тези своеобразни местни референдуми, софиянци ще могат да станат реална част от решаването на проблемите на града“, бе категоричен Терзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ