Бившият премиер Бойко Борисов призова Борислав Михайлов да си подаде оставката във Фейсбук. Това е в едно изречение, а нататък лидерът на ГЕРБ критикува остро "тези, които разрешихте протест" (СДВР и Столична община, бел. ред.).

Това стана след мача България - Унгария (2:2) и погрома в София, при който за часове центърът на столицата изглеждаше като по време на гражданска война заради излезлия от контрол фенски протест.

"До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си! А тези, които разрешихте протест, след който София е в пламъци и водни оръдия, а граждани, фенове и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност!", пише на официалния профил на Борисов.

Антон Хекимян, който като кандидат за кмет на ГЕРБ не достигна и до балотаж, хвърля вината за баталните и безпрецедентни сцени в София, върху Васил Терзиев:

В този дух е и позиция на Георги Георгиев, общински съветник от ГЕРБ и бивш председател на СОС:

Случаят не пропусна и бившият спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Красен Кралев:

Апелът на Борисов ни връща малко повече от четири години назад, когато през октомври 2019 г. българският футбол отново се прочу с лоша слава - заради расистките прояви на мача България - Англия (0:6), и тогава игран на "Васил Левски", но при почти пълни трибуни.

Тогава Борисов бе министър-председател, а Кралев - спортен министър. И двамата настойчиво призоваха Борислав Михайлов да си подаде оставката. Те заплашиха, че държавата спира всякакво взаимодействие с БФС, докато Михайлов не си тръгне. В БФС влезе ДАНС и дни по-късно бившият вратар подаде оставка. Само конгрес може да освободи президент на БФС, но такъв нямаше две години - и заради пандемията, която в случая помогна на Михайлов. 

Около година и половина след абдикацията си той се завърна през пролетта на 2021 г. и отново седна в шефския стол в "Бояна".

На събитията реагира и Васил Божков, бивш собственик на ЦСКА и "Левски", като в поста си той изтъква именно това: 

Васил Терзиев: Не приемам да се протестира по такъв начин

Полицията успя да разпръсне протестиращите, изключително разочарование е, че протестираме по такъв начин и си рушим града, заяви пред журналисти кметът на София Васил Терзиев, който малко след ескалираен на напрежението се присъедини към шефове на МВР и СДВР.

На въпрос защо е използвано водно оръдие от полицията по време на протеста той отговори, че това е било по преценка на органите на реда, "за да не станат по-големи безобразия".

Не приемам когато сме призовавали да има мирен протест, направи го и Димитър Бербатов, нещата да ескалират по този начин, заяви Терзиев. Той увери, че до утре сутринта ще бъде възстановено движенето в София. 

При протеста е опожарена кола на Общинска полиция, по градския транспорт няма нанесени щети. Надявам се да има разум и да не се вандалства в градския транспорт, призова Васил Терзиев. 

Не е начинът да замерваш с камъни хората, които трябва да си свършат работата, каза столичният кмет за нападнатите полицаи. Тепърва ще се направи оглед на щетите, има изпочупени и опожарени кофи, разбита настилка и извадени или повредени колчета, допълни Васил Терзиев.