Изпарилият се от политическата сцена от скоро бивш лидер на ДПС Мустафа Карадайъ излезе с прощално послание във Фейсбук, в което отправя благодарности към симпатизантите и членовете на ДПС. И, разбира се, най-вече към "г-н Доган за всичко".

Има и извинения, ако не е покрил на някого "очакванията като председател и като човек" (в тази част г-н Доган не се посочва поименно, но се подразбира).

"Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията", обяснява Карадайъ, който на живо не се е появявал скоро, решението си да се оттегли от поста около месец преди да му изтече мандатът.

"Благодаря на всеки един от вас за всичко, което преживяхме през този период. Благодаря ви за доверието! Благодаря Ви, г-н Доган, за всичко! Службата за и в името на ДПС е и привилегия, и огромна отговорност. Винаги съм се отнасял с огромна отговорност.
И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек.
Желая ви много здраве и успехи!", завършва бившият председател, чието място като шеф на ПГ в НС беше окупирано от Делян Пеевски дефакто много преди и формално да стане факт.

Към момента начело на ДПС временно се завърна почетният председател Ахмед Доган. Председател на ПГ, основен говорител, лице на ДПС е Пеевски, който освен това се опитва да играе и ролята на надзорник на правителството.