Трагикомичен случай, при който луксозна (и доста ниска!) лимузина Jaguar XJ затъна в пясъка на Северния плаж в Бургас, излъчи бТВ.

Романтичната група отишла призори в неделя на пясъчната ивица, но неизвестно защо, след като се вкопали в пясъка, избягали, а не дочакали примерно помощ.

На следващия ден колата е изтеглена, а собственичката твърди, че не знаела къде навлиза и мислела, че това е кей, съобщиха от полицията.

Притежателката на луксозната кола е 40-годишна украинка, която е била с компания, разкри шефът на местното Пето РУ.

„Вероятно по тъмно са навлезли от алеята на пясъка. След това са затънали и са оставили автомобила. Обяснението е типичното – да погледаме отблизо, не знаехме, че е плаж, мислехме, че е кей...

Съвсем умишлено са навлезли, но след това са затънали“, каза пред медията главен инспектор Георги Илиев.

Автомобилът е изтеглен с помощта на доброволец с джип. На нарушителката обаче е съставен акт не по ЗДвП, а ще бъде глобена с от 1000 до 3000 лева или с друга имуществена санкция до 5000 лева по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Полицейският шеф обаче сам признава, че такъв тип глоби е трудно да бъдат събрани.

Снимките обиколиха социалните мрежи и предизвикаха дискусия, а зрителка на бТВ пише по повода:

"Мощността на колата е обратно пропорционална на мощността на главата."

Илиев напомня на всички, че пободно поведение е забранено и незнанието не е извинение.

Полицейският шеф напомни, че това е практика - миналото лято гражданка на София съвсем умишлено си качила колата на плажната ивица, а сякаш за да я санкционират по-лесно,... си направила обилно и снимки. Съответно получила акт.

"Лесно е да влезеш с кола на пясъка, но излизането не е чак толкова лесно", заключи на края на репортажа кореспондентката на бТВ Лора Стаматис.