Прокуратурата не бива да бездейства, трябва да довърши работата си докрай и да щракат белезници в българския футбол, за да си понесат последствията определени хора и да бъде защитен общественият интерес.

Това заяви Георги Градев в анонсираното още вчера 140-о издание на Z-Каст - подкаста на Клуб Z. За горното той визираше най-вече Борислав Михайлов, излагайки подробно и за пореден път историята за връзки на подалия оставка шеф на БФС с Дан Тан, световен бос на "черното тото" (уредените и манипулирани мачове).

Разговорът с експерта в спортното право продължи едно футболно полувреме, като в него бяха засегнати също процедурните хватки покрай свикания конгрес и оставката, дали Градев би се кандидатирал за президент, кого би подкрепил...

"Подозирам, че всичко сега е умишлено. Умишлено не вписват Михаил Касабов като представляващ БФС, тъй като далечната цел на Михайлов е да се върне, рече Георги Градев. -

Аз друго ще предположа. Целта не е да се върне - ако го направи, отново ще се случи това, което ще се случи покрай мача с Унгария.

По-скоро си мисля, че той ще стои в сянка, ще продължава да дава пълномощни на този или онзи, тъй като моето разбиране е, че след този конгрес Михаил Касабов ще се пенсионира и оттегли. Убеден съм, че това му се върти в главата на Михайлов...

Защо го прави? Страхът от съдебно преследване е огромен. Много пъти съм казвал, в последно време хората ме молят да не го казвам, защото много се били спекли, но ще го кажа и тук: това са хора за затвора. Те трябва да си понесат последствията и независимо кой е следващият президент на БФС, трябва да се случи."

Вижте и чуйте как за нашите зрители (но и като послание към прокуратурата) Градев "свърза точките" по тезата си за "черното тото" и БФС за националния отбор. Той припомни, че направи това още през 2012 г., а наскоро показа и нови документи.

А разговорът не бе само за футбол. 

Градев е убеден, че на 17 декември Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) ще бъде приета за членка на Международната (ФИДЕ), а спорещата за същото БФШ 2022 "ще се разпадне по естествен път".

Той заяви, че има шанс плувецът Антъни Иванов да се състезава на Олимпийските игри. И за първи път разкри, че Антидопинговият ни център е отворил ново дело срещу Антъни Иванов - заради това, че е плувал с рекламна цел и извън класирането в състезание по триатлон.

Тези и още много интересни теми, вижте в нашия спортен Z-Каст:

Слушайте Z-Каст и в платформите SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.