Едни от най-добрите ни плувци в последните години Антъни Иванов е бил арестуван в Благоевград. Плувецът и неговият приятел Борис Панайотов са задържани за 24 часа, информират бТВ и Struma.com.

Пред телевизията източник е потвърдил информацията.

Панайотов е спортист и курсант в Академията на МВР. В него е била открита стъклена лула с канабис. У Антъни пък е намерен пластмасов гриндер със следи от същото наркотично вещество, пише още изданието.

Антъни Иванов е освободен, той се включи на живо в ефира на бТВ от плувен басейн.

"Не беше както излиза навсякъде. Не сме зад решетките. Имаше малко количество в нас. Полицаите ни претърсиха, заяви Иванов. - Лошо стечение на обстоятелствата. Предложих да ми направят тест, полицията не искаше. След това ни пуснаха. Полицаите казаха, че става дума за много малко количество като грамаж, за да има някакви сериозни последици върху мен."

"Питаха ме откъде е закупен наркотикът, но аз не мога да отговоря, тъй като не съм извършил покупката. Определено лоша реклама, не е било планирано, не съм искал да направя нещо такова.

В момент на слабост беше. Вече съжалявам и не искам да се повтаря. Просто така се случи, бях заедно с един мой приятел, с който не се бяхме виждали отдавна. Имахме намерение, но не го направихме", каза още плувецът.

Както Клуб Z многократно писа, най-добрият ни плувец води война с федерацията. В момента той е със спрени права заради обиди и обвинения, отправени към шефове на БФ плувни спортове, треньори и съотборници.

Друг негов казус очаква международно развитие - за спиране на състезателните права за две години за пропуснати допинг проби. Случаят стигна до федерален швейцарски съд, след произнасянето на който окончателно ще стане ясно дали Иванов може да плува на Олимпийските игри в Париж.

За последно на общо събрание на БФПС бе потвърдено наказанието му от 3 години и 2000 лв. глоба - това стана буквално преди дни.

През есента на 2022 г. Иванов бе санкциониран за две години от Световната антидопингова агенция заради три пропуснати извънсъстезателни допинг теста. Той (с помощта на Георги Градев) обжалва в Спортния арбитражен съд в Лозана.