Режисьорът Александър Морфов ще постави „И все пак, животът е прекрасен” на сцената на „Театро отсам канала“.

Премиерата е на 4 март, съобщават от театъра.

Представлението е по пиесата „Самоубиецът”, която най-дълго е останала под тоталната забрана на комунистическата цензура – цели 60 години. Наричат текста на Николай Ердман „Ревизор“ на 20-ти век“, а авторът е сравняван с Гогол.

„Пиесата ни дава отговор защо продължихме да живеем, когато всичко ни тласкаше към самоубийство”, пише руският поет и преводач Осип Манделщам.

От този драматургичен текст, по изключително остроумен и интелигентен начин, Александър Морфов сътворява карнавално-театрален спектакъл, може би „най-смешният и най-тъжен спектакъл, създаван през последните 30 години на българската сцена”, посочва критиката.

В “И все пак, животът е прекрасен” ще участват Камен Донев, Рени Врангова, Албена Колева.

"Животът е прекрасен" беше представление, поставено от Морфов на сцената на Народния театър "Иван Вазов", което дълго се играеше с голям успех. След няколкомесечно напрежение между режисьора и директора на театъра Васил Василев, Морфов накрая беше уволнен. Малко по-късно Камен Донев в знак на съпричастност обяви, че спира да участва в представления в Народния театър. Василев същевременно води дело за клевета срещу актьора.

И Донев, и Врангова, и Колева бяха част от оригиналната постановка на "Животът е прекрасен".