"Аз като човек, който прави музика, мога да правя всичко в моята музика. Като човек, който е избран да свърши работа, моят избор не е така широк. Въпросът е не как се чувствам, а какво съм свършил. Аз успях най-важните неща, които исках да направя, да ги свърша. Най-лесното е да направя днес една песен против Кирил, утре против Асен, вдругиден против някой опонент".

Това каза пред бТВ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.

"Аз съм част от "Продължаваме промяната", приел съм този избор, на фона на цялата щета, която нося, аз съм все по-горд от това", каза още той.

И допълни, че продължава да работи за хората, които вярват че постъпва правилно.

Ицо Хазарта коментира и последните събития в агенция "Митници" и МВР.

"Гледали сме го този филм много години. Ние виждаме някакъв скандал с някакви хора, за които упорито циркулират едни снимки, арести. И си задавам въпроса - добре бе, тия хора като са престъпници моментално вкарвайте ги, ако са виновни, да лежат в затвора. 10 години и повече колко пъти сме гледали този филм. С "Нексо", с Бобокови, с кой ли не. Една мафиотска мръсна машина от сайтове и телевизии, която промотира.

Кой решава тази снимка да е на първо място в новините, да циркулират по сайтове? А когато минат изборите всичко да бъде заметено, тия хора да си осъдят държавата и няма проблеми", заяви Петров.

И допълни, че нормалният човек не си задава подобни въпроси, а просто приема, че "тия всичките са един дол дренки" и не гласува, което е всъщност целта на цялото мероприятие. 

"За мен е странно като човек един Влади Горанов, на който американското правителство му казва - ти си корумпиран. И той вместо да затвори корумпираната си уста обикаля студиата и дава оценки", каза още Петров.

Попитан защо от "Продължаваме промяната - Демократична България" са имали преговори с Делян Пеевски, който също е получил подобни оценки от американското правителство той изтъкна, че Пеевски е избран в парламента.

Ицо Хазарта коментира и факта, че не подкрепи Росен Желязков (ГЕРБ) за шеф на парламента, както и Десислава Атанасова за конституционен съдия. Той каза, че уважава Желязков, познавали се отдавна в лично качество, но е бил против някои негови действия. Веднъж обаче му казал, че го притесняват не мутренските неща в политиката, а интелигентните хора, които ги поддържат. На което Желязков отвърнал, че когато дълго време се бориш с нещо, ти се превръщаш в него.

Що се отнася до Атанасова той обясни, че просто не е бил в България.

"Аз бих подкрепил този избор, такава беше договорката. Те (ГЕРБ)  да подкрепят Белазелков. Аз мога да кажа много неща. Бих искал да попитам тези, които най-много критикуваха нейния избор, могат ли без помощта на "Гугъл" да изброят кои са членовете на Конституционния съд", заяви Хазарта.

Той преразказа накратко и дебати, които е водил с хора по повод общото управление с ГЕРБ. Когато се стигнело до въпроса - добре, с кого да управляваме ако не с ГЕРБ - отговор нямало. Всичко се свеждало до това, че не трябва да е ГЕРБ, но без да се дават алтернативи.

"Той може да се фръцне и да си тръгне, аз нямам право да го направя", изтъкна Хазарта по повод опонентите си в тези дебати.

По отношение на транспортния министър Георги Гвоздейков, който остана министър в настоящото правителство, Хазарта призна, че той е един от най-близките му хора в "Продължаваме промяната".

"Според мен решението му не е правилно и много ще се радвам да не съм прав. Според мен той няма да бъде оставен да свърши работа. След месец и нещо ще отидат да му кажат, че към договорите трябва да направим анекси. Ще го поставят в положение или да загуби всичко, или да си затвори очите. Ще се радвам да не съм прав", каза Петров.