Със заповед на регионалната министърка Виолета Коритарова от длъжността началник на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е освободена Деляна Панайотова.

На позицията е назначена Лиляна Петрова. Тя е била началник на ДНСК в периода от 31 декември 2021 г. до 8 август 2022 г.  Т.е. е назначена при кабинета на Кирил Петков, когато регионален министър обаче беше Гроздан Караджов от ИТН.

Досегашната и.д. шефка на дирекцията е назначение на служебния министър Иван Шишков от началото на август 2022 г. 

Петрова е била начело на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област. Работила е и като началник отдел в Направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община.

Има магистърска степен по специалността "Международни икономически отношения" от Университета за национално и световно стопанство. Завършила е "Инженерна геоекология" в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

Коритарова вече освободи и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Ясен Йорданов след установени с вътрешен одит незаконосъобразни действия. За временно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ.

Двама нови заместник-министри са назначени и в МВнР. Това са Мария Ангелиева, позната преди години и като царска депутатка от НДСВ,  и полк. Невяна Митева.

Ангелиева е юрист по образование. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание, пише в биографичната справка. В периода от юли 2014 г. до август 2020 г. е завеждащ консулската служба в българското посолство в Лондон. От ноември 2020 г. до момента в същото посолство е заемала длъжността пълномощен министър в Службата по търговско-икономическите въпроси. 

Полковник Невяна Митева отговаря за международните контакти в кабинета на началника на Генералния щаб на Българската армия в периода от 2007 г. до 2009 г. В Министерството на отбраната е била главен експерт в отдел „Двустранно сътрудничество и регионални инициативи“ в дирекция „Отбранителна политика“, а от 2017 г. до момента е полковник в дирекция „Социална политика“ и отговаря за изпълнението на националните и международни политики, свързани с прилагането на дневен ред „Жени, мир и сигурност“ (WPS). Била е председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността (NCGP) в периода 2015-2017 г. 

От длъжността заместник-министър на външните работи са освободени Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова.