"Дали има или няма проблем с Живко Коцев трябва да се провери. Никой не може да го каже от телевизора. Ще дадем гръб на всеки, който е жертва на бухалката на съществуващия инструмент прокуратурата. Един прокурор, свързан с "Осемте джуджета" (Борислав Сарафов)..., осмото джудже заплашва един главен секретар - това е много по-голям проблем от пудела, който виждам там. Пуделът може да е много голям проблем, нека да се провери. Но прокуратурата с кафяви медии - случва се с една единствена цел да се смени диалогът и за какво се борим въобще", посочи Петков, напомняйки връзката на и.ф. обвинител номер едно с "Джуджетата" и фактът, че в момента е разследван за това.

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира в Нова тв криминалните сюжети от изминалите месеци, поантата (засега) на които е този с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, подкрепян от ПП. С тези си думи Петков отново повтори тезата на партията си, че на Коцев е бил оказан натиск от Сарафов и компания да подаде оставка. 

"От едната страна имате (Бойко) Борисов с пачки, от другата страна имате пудел с пачки. Същите тези служби, които той не иска да реформира, са извадили снимките с пачките (в чекмеджето)" - смята още Петков.

Попитан притеснява ли се от арести на Бойко Рашков и Асен Василев, както се прокрадва в горепосочените медии, Петков отвърна:

"Не мисля, че има опасност от арести."

Направихме много грешки в тези две години, но нито сме направили нещо от корист, нито от страх. С други думи не сме ги предали (избирателите)  - пък коментира последните електорални картини, според социолозите, които отреждат на ГЕРБ голяма преднина пред ПП-ДБ. 

Пеевски държи прокуратурата и не иска да я пусне. Симбиозата е, че единият гарантира, че Борисов няма да има проблем, а другият - че няма да има реформа в тази система - обрисува отношенията между двамата партньори Бойко Борисов и Делян Пеевски, според него, Кирил Петков.