Протестиращи, сред които представители на фондация „Даная“, се събраха пред сградата на Министерството на здравеопазването с искане за отстраняването от длъжност на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров за нарушения в управлението и медицинските дейности. Те настояват и за оставката на министърката на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева. Едно от първите управленски решения на Кондева, след като пое поста, беше да отмени заповедта за уволнението на Димитров. 

"Протестът е за носенето на отговорност и за почтеността, както и за истината, както срещу системата, в която гражданите не получават качествени здравни грижи и хуманно отношение", обясниха събралите се, цитирани от БТА.  Те се обявиха срещу "политическата наглост, партийна зависимост и корупция" и  за прекратяване на практиката в здравеопазването, която определят като „порочна“. 

На 28 февруари пред Министерския съвет също имаше протест на граждани и представители на фондация „Даная“. Отново с настояването за отстраняването на директора на „Пирогов" и за незабавни реформи в детското здравеопазване. 

По-рано този месец новоучредената гражданска инициатива „Даная за живот“ организира петиция с шест искания за незабавни реформи в детското здравеопазване. 

Два дни по-късно от Софийската градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая „Даная“.