Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пръв път коментира обвиненията, че ГЕРБ прикрива доклада за сделката с турската фирма "Боташ" и свършеното от служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. На пряк въпрос в кулоарите на парламента Борисов първо коментира други теми, след което заяви:

"ГЕРБ ще подкрепи всички комисии."

Случая "Боташ" обаче е по-различен. Комисията по темата вече свърши своята работа, но докладът й, който е приет единодушно, не влиза в пленарна зала за разлеждане. От останалите партии обвиняват за това забавяне шефа на комисията Жечо Станков (ГЕРБ) и шефа на парламента Росен Желязков.

По този повод от "Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че искат извънредно заседание на НС.

А от БСП заявиха, че ще сезират прокуратурата.

Борисов отказа да коментира темата със смяната на министри. В отговор на въпрос той посочи, че от поведението на "Продължаваме промяната - Демократична България" зависи дали ГЕРБ ще работи с тях след изборите.

Според лидера на ГЕРБ "не е честно", че "Продължаваме промяната - Демократича България" повдига въпроса само за Даниел Митов. Той изтъкна, че такива реакции няма за министрите на Радев в служебния кабинет, а само за "човека, който ГЕРБ са взели от тях" - Даниел Митов.

"За техните министри, които останаха, също си мълчат и считат, че им се полага. За техните областни управители също считат, че са в правото да ги има", заяви още Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ коментира и думите на шефа на БНБ Димитър Радев, който заговори за отлагане на еврозоната.

Борисов каза, че може да каже какво е било преди три години, когато страната ни е покривала всички критерии - също познат негов "шлагер".

"Причината да не сме в Еврозоната се корени преди три години. Сега само може да чуваме негативни вести, но всички ние сме си го заслужили. Причината е тези, които гласуваха през тези три години за тези хора", заяви Борисов.