За скандал, възникнал снощи на кръстовището, известно като Попа - на ул. "Граф Игнатиев" и "Патриарх Евтимий", разказва фейсбук страницата "Хората на София".

"Десетина възрастни и зрели мъже биха двама преминаващи тийнейджъри на възраст около 15-16-годишна на протеста срещу реорганизацията на бул. “Патриарх Евтимий”, а дошлите полицаи, вместо да разпръснат беснеещите мъже, избутаха грубо момчетата да се разкарат", пишат от страницата.

Според авторите - те са изразили възмущение от поведението на полицията и т. нар. протестиращи се "нахвърлили върху тях вербално", като някои от тях силно лъхали на алкохол.

"Смятаме, че всеки има право да протестира, но шайка мъже да се нахвърлят върху тийнейджъри (или върху когото и да е), без видимо младежите да са били агресивни, е недопустимо, както и полицията да оневинява с поведението си такава агресия.

Трябва ли всички да сме съгласни с протеста им, за да не ни бият и заплашват?"

На запитване на Клуб Z от СДВР днес отговориха най-общо следното:

"На мястото е имало протест, обявен предварително.

Тогава към протестиращите са се приближили въпросните двама младежи. И едните, и другите са изпаднали в словесни пререкания.

Пратените така или иначе на мястото заради протеста СПС (специализирани полицейски сили) на СДВР са потушили напрежението, без да се стигне до по-сериозна ескалация", казаха ни от пресслужбата на столичната полиция.