Николай Марков като лидер на "Величие" няма да участва в разговорите за кабинет с преговорния екип, излъчен от ГЕРБ-СДС.

 "С "контактьорки" няма да говорим", каза Марков по повод изразеното намерение от Борисов от понеделник да започнат преговорите за подкрепа на кабинет с първия мандат.

По-рано днес Борисов даде заявка за съставяне на правителство с първия мандат и излъчи преговорен екип, който да започне разговорите в понеделник. В екипа са Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова.

"Като лидер на партия „Величие“ няма да говоря с преговорния екип", коментира пред БТА Марков."При цялото ми уважение към тази група има си конституционен ред, който господин Борисов, като опитен политик, добре знае", обяви още той.

Помолен за коментар дали новата формация в НС би подкрепила правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС, Марков не даде ясен отговор.

"Как бих подкрепил правителство, за което нищо не знам.  За да вземе информирано решение, трябва да знае какво намерение има, каква програма ще изпълнява", обяви той.