Последно като проверих, във Фейсбук имам над 1800 приятели, така че е твърде възможно сред тях да има такива, които са гласували за ПП "Величие".

За мен те са много интересно явление и в последните дни си причинявам нездравословни количества интервюта на Фелдмаршал Марков, който не е Фелдмаршал все още, но пък е генерал от руската армия, офицер от американските служби и полковник от българската армия, та затова викам да го наричам с по-висше звание, че да не се объркам.

Чух невероятни неща, но ми се иска да коментирам тези, които са по-скоро в моята сфера. Имайте предвид, че ИСТИНИТЕ са изречени в подкаст преди 8 месеца. Подкаст, специализиран в икономически теми, забележете.

Например твърдението на Фелдмаршала, че 25 млрд. лв. годишно заминават от България към САЩ. Разбира се, доказателства за тезата няма, но пък беше казано, че редица американски фирми у нас правят милиарди и не плащат един лев данък. Сега остава отворен въпросът кои са тия фирми с тия печалби и кои са тия фирми, които не плащат данъци? Вероятно зад твърдението стои името на "Лукойл", която е чисто американска компания - явно. Аз лично бих искал да знам отговорите, защото не намирам нормално България да финансира американския БВП. Неслучайно през 2022 г. той достигна до 25,44 ТРИЛИОНА долара - с нашите 25 млрд. лв. ги натъкмиха.

В същото време, според Фелдмаршала, на България й стигат 3 млрд. лв. годишно, за да вдигне стандарта на живот на своите граждани с 30%. Същите тея 3 млрд. лв. стигат и за увеличението на пенсиите "на нашите родители" с 50%. Това е много добра новина, защото за тази година държавата смята да похарчи общо 80 млрд. лв. и само дефицитът се очаква да бъде по-малък от нужните на Фелдмаршал Марков да оправи всички и всичко. 3 млрд. лв. ще намерим, еб*си. Верно, само за тая година пенсиите ще ни струват над 24 млрд. лв. и не ми излизат сметките как с 3 млрд. лв. ще ги вдигнем всички с 50%, пък и от тях ще вдигнем стандарта с 30%, но не е важно дали го разбираме, а дали може да стане. Па явно може.

Изкушавам се да коментирам и вътрешната информация на Фелдмаршала, че нашите военни заводи произвеждат гаубици с обеднен уран, който ни внасят американците, но после взимат гаубиците и ги пращат в Украйна, по 10-15 000 такива на ден пускали там. Това добре, ама то къде пада тоя уран? Ми пада в полето, то къде иначе се води войната? А полето там - суровини. Радиоактивни, които после ни пращат тука. КАКЪВ ХЛЯБ ЯДЕМ, НАРОДЕ????

Но това е нормално, според Фелдмаршала, защото на САЩ им трябвало прости и корумпирани хора. Като пример дава Саудитска Арабия, където "бурките, джихад, такива им трябват. В Арабския свят са прости хора, щото, нали - (туй не мога да го напиша, че фейса, ама все пак е реплика, която в училището за терористи се казва по един път) - и край". Вероятно затова държат в тотална бедност Саудитска Арабия със смешното им БВП от 1,8 ТРИЛИОНА долара. Що се отнася до джихада и бурките, напълно логично е, макар че СА е създадена през 1932 година от Абдул Азиз бин Сауд, наследник на Мохамед Бин Сауд, първи съюзник през 18 век на Мохамед ибн Абд Ал-Уахаб, на чието име е кръстена сектата Уахабизъм, майка на съвременния салафистки джихад. Тоя Байдън докъде стига...

И накрая - възмутен съм, че - както разбрах от Фелдмаршала - 82% от българските ученици били наркомани. Дори първо каза 80%, но после се сети за точното число, което сто на сто значи, че е чел сериозно изследване, а неговият могъщ ум просто издърпа правилното "черепно чекмедже" навреме. Това, разбира се, отново се дължи на САЩ, които ги продават тия наркотици по училищата. Няма как да е от Русия, каза воинът на светлината, защото "в Москва няма такова нещо, там децата ходят свежи, светли, здрави".

Но! Имаме и добра новина! Въпреки че САЩ са такива изроди, които печелят от половината свят и най-вече от българските милиарди, се оказва, че... "САЩ беше. САЩ се саморазруши и това няма общо с Украйна. Има факти. Това е истината."

Това е истината, приятели. Това е истината.

---

Материалът е от Фейсбук профила на автора, заглавието е на редакцията.