Нови експлозии са разтърсили снощи Крим. Това предаде Укринформ, позовавайки се на украинската обществена медия "Суспилне Крим".

Петима души, сред които две деца, бяха убити в неделя при украински атаки с ракети и дронове в Севастопол, съобщи назначеният от Москва губернатор на града Михаил Развожаев. Информацията не е потвърдена от независими източници.

Украйна е атакувала с 5 американски ракети АТАКМС Севастопол, съобщиха вчера руските медии.

По-късно губернаторът Развожаев написа в "Телеграм", че малко след 22 ч. в Севастопол е била обявена нова въздушна тревога.

Жител на Евпатория е разказал пред "Суспилне Крим" за два мощни взрива в града, който е бил огласян от вой на линейки.

Появиха се съобщения, че на полуострова, който Русия отне нелегитимно от Украйна през 2014 г., са избухнали експлозии още на няколко места. Към момента назначените от Москва власти не са реагирали.

Развожаев съобщи, цитиран от ТАСС, че по нареждане на руския президент Владимир Путин в Севастопол е пристигнал лекарски екип, който да окаже медицинска помощ на пострадалите при мащабната украинска атака от неделя.

Въздушната тревога, обявена тази нощ в няколко украински области, включително и в Одеса, вече е отменена, съобщава БТА. Местните власти съобщиха за 12 ранени човека в Донецка област и по един в Днепропетровска и Запорожка област.