"Лидер се следва".

Това написа в личния си профил във фейсбук Илхан Кючюк, който публикува снимка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Евродепутатът от групата „Обнови Европа“, който е и съпредседател на партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“, не коментира как разчита процесите, които текат в ДПС. Но видимо от краткото послание - е заел страна.

По-рано днес Джевдет Чакъров, който заедно с Делян Пеевски, бе избран за председател в Движението заяви, че като цяло в групата на ДПС има напрежение.

Чакъров посочи, че единството и силата на ДПС трябва да бъде запазено, но трябва да се променят принципите на управление в партията, защото се е видяло, че едноличното управление води до тези процеси.

Днес от парламентарната група бе изключен Джейхан Ибрямов.

Той бе един от онези, които не подкрепиха кабинета на Росен Желязков. Именно това бе волята на Доган, докато Делян Пеевски настояваше кабинетът да бъде подкрепен.

Така изключените от групата на ДПС вече са трима - Ибрямов, Рамадан Аталай и Айсел Руфад. Филиз Хюсменова подаде оставка и напусна парламента.

Самият Пеевски днес не спази наложената от него традиция - всеки ден да говори пред журналисти в парламента.

Малко по-късно дългогодишният кмет на Кърджали от Движението Хасан Азис, който изненадващо не бе кандидат на местния вот м.г., също излезе с позиция в подкрепа на Доган.

Партията ни днес има нужда от обединение, има нужда от Почетния председател д-р Ахмед Доган, написа в пост в социалната мрежа Азис.

"Неизменно, д-р Доган винаги досега е показвал единствения правилен път за ДПС най-трудните ѝ моменти. Партията ни днес има нужда от обединение, има нужда от Почетния председател д-р Ахмед Доган! Пътят на ДПС е начертаният път от д-р Доган!", заявява Азис. 

В поста си той посочва, че "вече 34 г. ДПС е в основата на развитието на европейска България, неизменно подпомагано и подкрепяно от визионера и стратег д-р Ахмед Доган, който още през 1990 г. е набелязал евроатлантическото бъдеще на България".

"През всички тези години ДПС запази своето единство благодарение на отговорността пред избирателите си, на ценностите си, силата на колективните си органи, демократичността си и прозрачността си. ДПС е създадена и се развива по пътя ѝ, начертан от създателя ѝ и почетен председател – д-р Доган, и всяко отклонение от този път трябва да ни връща към идеалите и ценностите, заложени преди 34 г. в основите на партията", заявява Хасан Азис.