"Продължаваме промяната" отхвърли предложението на ДСБ за получаване на третия мандат и сформиране на "технически" кабинет.

Това се разбира от позиция, публикувана на фейсбук страницата на партията, след като от ДСБ разпространиха резолюция, в която партньорите в ПП-ДБ се призоваваха за получаване на третия мандат. Идеята беше той да се разглежда като “национален” за техническо управление на страната, което "да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и съхраняването на парламентарната република”.

Позицията на "Продължаваме промяната" се отнася именно за предложението на ДСБ, въпреки че поводът за изявлението не се уточнява. В него се посочва следното:

"След като ГЕРБ се провалиха със съставянето на правителство за седми път, сега отговорността е на втората политическа сила. "Продължаваме промяната" заедно с "Демократична България" единствени успяха да формират не едно, а две редовни правителства през последните три години. В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция."

Предложението на ДСБ беше поредната изява, с която лидерите във формацията демонстрират публично, че не съгласуват предварително помежду си позициите и идеите си, преди да ги представят пред обществото.

Така например съпредседателят на “Промяната продължава” Кирил Петков обяви тази седмица пред "Евроком", че е възможно водене на политически разговори с “Възраждане” при определени условия. Веднага след това думите му бяха последвани от "приятелски огън".