Хората са се възползвали от Шарън Стоун финансово, докато тя се е възстановявала от почти фатален инсулт. Това разказа самата актриса.

През 2001 г. звездата от "Първичен инстинкт" получи тежък инсулт, който я принуди да се оттегли от Холивуд за седем години, докато се възстанови напълно.

"Хората се възползваха от мен през този период", каза американската актриса пред изданието "Холивуд рипортър".

Стоун отбелязва, че е имала спестени 18 милиона щатски долара, но "когато погледнах банковата си сметка, всичко беше изчезнало".

"Хладилникът, телефонът - всичко беше на чужди имена... Нямах никакви пари".

Актрисата, която е на 66 години, сега казва, че вместо да изпитва горчивина от преживяното след инсулта, тя предпочита да се фокусира върху положителното.

"Реших да остана в настоящето... Реших да не се придържам към това, че съм болна, нито към някаква горчивина или гняв."

"Ако глътнеш семето на горчивината, тя никога няма да те напусне. Но ако имаш вяра, дори и ако е с големината на синапено зрънце, ще оцелееш. Така че сега живея за радост. Живея с цел", казва Шарън Стоун. 

Според нея инсултът е променил на сто процента начина, по който работи мозъкът ѝ.

"Будистки монах ми каза, че съм се преродила в същото тяло. Имах смъртно преживяване и след това ме върнаха обратно… В продължение на девет дни имах кръвоизлив в мозъка, така че той беше избутан в предната част на лицето ми. Не беше разположен в главата ми, където беше преди", твърди актрисата в интервюто, посочва БТА.

Стоун е убедена, че "докато това се случваше, всичко се промени". Тя разказва, че промени настъпили при обонянието, зрението, усещания.

"Не можех да чета в продължение на няколко години. Нещата се разтягаха и виждах цветни шарки… Много хора си мислеха, че ще умра".

През 2023 г. пред сп. "Вог" Шарън Стоун разказа, че лекарите трудно успели да ѝ поставят диагноза.  

Тя казва, че ежедневно приема лекарства, за да се справи със заекването и тежките припадъци.

Стоун не споделя подробности за мозъчния си кръвоизлив в продължение на няколко години след случилото се, тъй като се притеснява от обществената реакция, припомня ДПА.

Сега актрисата е член на управителния съвет на неврологичната фондация "Бароу" в САЩ, в която се лекуват тежки заболявания на мозъка и гръбначния стълб.