Шарън Стоун разкри самоличността на филмовия продуцент, който по думите ѝ я карал да спи с партньора ѝ от "Сливър" (1993 г.) Уилям Болдуин, за да се подобрят неговото актьорско изпълнение, пише "Гардиън".

Според Стоун това е бил Робърт Евънс, холивудският могул, който ръководеше продукцията на "Парамаунт" и който почина през 2019 г. Той настоявал Шарън Стоун да прави секс с Болдуин, за да се получи липсващата химия на екран между двамата актьори.

Звездата за първи път разказа тази история, но без имена, в излезлите ѝ през 2021 г. мемоари.

Сега в подкаста на Луи Теру Стоун обяви, че продуцентът е бил Евънс. Той я обвинил, че е виновна за лошата актьорска игра на Уилям Болдуин.

Ето как Шарън Стоун описва ситуацията: "Евънс със слънчеви очила снове из офиса си и обяснява как той е спал с Ава Гарднър и аз да спя с Били Болдуин, така че да се оправи играта му". "След това ще се появи химия между нас на екран и филмът ще бъде спасен. Истинският проблем съм била аз, защото съм била толкова спечена, а не като истинска актриса, която ще спи с Болдуин и нещата ще потръгнат, както си трябва".

"Истинският проблем съм била аз, защото съм била въобще така скована."

Стоун стана световна известна през 80-те и най-вече 90-те години, а най-запомнящият ѝ се филм остава "Първичен инстинкт", където си партнира с Майкъл Дъглас.

Тя смята, че вината за проблемите в "Сливър" се дължат на лошите решения на филмовите шефове при кастинга. "Не трябваше да си лягам с Майкъл Дъглас. Майкъл идваше на работа и знаеше как до постигне каквото трябва, да произнесе дадена реплика, да репетира, да снима", каза тя.

В интервюто Шарън Стоун изказва и предположението, че е получила етикета "трудна" и никога не е получила голяма роля след "Казино", филм на Мартин Скорсезе от 1995 г., когато беше номинирана за "Оскар". Тогава Франсис Форд Копола направо ѝ казал, че ще загуби от Сюзън Сарандън, която направи забележителна роля в "Осъденият на смърт идва".

Копола ѝ казал тогава: "Тази зала не чува операта. Те няма да ни оставят да спечелим, защото не искат ние да надделеем над системата".

Все пак Стоун присъствала на церемонията, въпреки предупреждението на режисьора, че ще си тръгне с празни ръце.

"Трябва да се преструваш, че е фантастично, а то не е фантастично...И след това не получих никакви големи роли докрая на живота ми", добавя актрисата.

По-късно Стоун се снима в "Жената котка", "Първичен инстинкт-2", а през 1999 г. беше номинирана за "Златна малинка" за ролята ѝ в римейка на трилъра на Джон Касавитис "Глория".

"Забеляза ли ме някой в "Lovelace" (2013 г.)? Беше изпълнение, на което можеш да наточиш ножа си. Забеляза ли го някой? Не. Аз съм невидимата актриса", добавя тя.

Шарън Стоун смята, че Холивуд не е искал тя да успее.

"Лесно е да кажеш - "тя е студена" или "не я харесвам", или "трудна е", или "май е болна нещо", или "твърде стара е", или "трудно е да ѝ се намери роля", или "не знаем какво да правим с нея", сочи актрисата, определяна преди време като секссимвол.

"А ако дойде и направи роля и бъде номинирана вместо Робър де Ниро, ние не искаме това да се случва..."

Стоун се прехвърли към роли в сериали, някои от които и продуцира.

През 2015 г. актрисата разкритикува разликата в заплащането по полов признак във филмовата индустрия. Тогава тя коментира: "След "Първичен инстинкт никой не искаше да ми плаща. Спомням си, че седяхме в кухнята ми с мениджъра ми, аз плачех и повтарях: Няма да работя, докато не ми плащат". Все още получавам много по-малко, отколкото някой мъж."