Голям пожар на метри от бензинстанция в Харманли. На място са много екипи на пожарната и полицията, съобщи в четвъртък следобед БНТ.

Има опасност от взрив. В района има цистерни с гориво. Бeнзиностанцията е по пътя за Любимец.

Хеликоптер се пренасочва за гасене на огъня.

Временно e ограничено движението и в двете посоки по пътя между Харманли и Любимец заради пожара в района и силното задимяване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. От там уточниха, че обходният маршрут е по магистрала „Марица“ към Харманли - Любимец и обратно.

Земеделци помагат с техника за просеки. Ситуацията е критична.

Към 18.00 ч. по информация от заместник областният управител на Хасково Митко Петров от Областно пътно управление – Хасково е обявено временно затваряне и на пътния участък към Маджарово.

Обявени са два обходни маршрута. Първият е от Харманли към Любимец през магистрала „Марица“ и от Любимец в посока Ивайловград, разклона за село Малки воден, а оттам към Маджарово. Вторият обход е от Маджарово към селата Силен, Долно Ботево, Стамболово, Хасково и към Харманли.

Огънят в Харманлийско се разпалва след по-малко от денонощие от овладяването на големите пожари в Сакар в района на Свиленградска община, при които стотици хиляди дакари земеделски площи и гори изгоряха, опожарени са къщи и селскостопански постройки има и двама пострадали.