Новороденото, което в петък беше транспортирано от Кърджали и настанено за лечение в Клиниката по неонатология на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, е починало. Това съобщи БТА като се позова на директора на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев. На бебето ще бъде извършена аутопсия.

Детето беше прието в тежко увредено състояние, след като майката беше транспортирана от Момчилград в кърджалийската болница, където беше установена липса на сърдечна дейност.

"Родилка, след извършено спешно родоразрешение и в крайно тежко общо състояние - интубирана, в кома, е била транспортирана от Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Сергей Ростовцев” - Момчилград в кърджалийската болница.

Жената е била въведена директно в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където при постъпването се констатира липса на сърдечна дейност. Въпреки предприетите реанимационни действия, родилката е починала", съобщиха в петък от МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ в Кърджали.

През март в кърджалийската болница отново бе докарана родилка в тежко състояние, която почина. Тогава жената бе приета в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Екипът, извършил спешното секцио, бе установил мъртъв плод.