Софийска районна прокуратура предаде на съд бившата полицайка Симона Радева за лично укривателство на Георги Семерджиев. 

На 05 юли 2022 г. тя е помогнала Семерджиев да се укрие, след като той блъсна и уби две млади жени на бул. "Черни връх" в София. По това време Радева е на длъжност младши инспектор в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към Първо районно управление. Тя осигурила метална стълба, с която Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си, влязъл вътре и се укрил.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт, съобщават от държавното обвинение.

По досъдебното производство са били разпитани 18 свидетели, назначени са били експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.

На 22 април тази година Георги Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на втора инстанция. Тежката катастрофа, довела до загубата на два човешки живота, стана през юли 2022 година. Според експертизите по делото мъжът е шофирал с над 160 км/час.

През 2022 г. пред съда Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев, но не е знаела, че е бил участник в катастрофата.

„Силно казано е, че го познавам. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието", беше нейната версия. 

Радева беше уволнена от МВР след катастрофата, предизвикана от Георги Семерджиев. Преди година Административният съд в София отхвърли жалбата на  Радева срещу уволнението ѝ от МВР. Тя твърдеше, че е уволнена, без да ѝ е дадено достатъчно време за писмени обяснения по случая. Обвиняемата може да получи от 2 до 8 години затвор за помагачеството.